DEREOTLU POĞAÇA

blog

DEREOTLU POĞAÇA

Tek başına bir kahvaltıyı kurtarır o, mutluluk sebebidir, fırından yeni çıkmış kokusu ve sıcaklığı insanı hayata bağlar, iştah açar. Poğaça tariflerinin en nefislerinden dereotlu poğaçadan bahsediyoruz.

Çayın yanında keyfi çıkar, hafta içi kahvaltısını pratik ve leziz hale getirir. Yerken mutluluk veren tarifimize davetlisiniz.

Haydi herkese afiyet olsun!

12 Adet
10 Dakika Hazırlama
25 Dakika Pişirme
    Gerekenler:
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

  • 1 çay bardağı yoğurt

  • 1 çay kaşığı tuz

  • 1 paket kabartma tozu

  • 1/2 demet dereotu

  • 1 adet yumurta

  • 3 su bardağı un

  • Üzeri için:
  • 1 adet yumurta sarısı

  • Poğaça için gerekli olan tüm malzemeleri bir kapta karıştırın.

  • Unu kontrollü olarak ekleyerek ve yoğurarak ele yapışmayan bir hamur elde edin.

  • Hazırladığınız hamurdan cevizden biraz büyük parçalar kopartarak elinizde şekil verin ve yağlı kağıt serdiğiniz bir fırın tepsisine dizin.

  • Üstlerine yumurta sarısı sürün ve önceden sııtılmış 180 derece fırında üstleri kızarana dek, yaklaşık 25 dakika pişirin.

  • Fırından alın ve ılık olarak servis edin. Afiyetler olsun!